Program Euro Truck Simulator 2 przestał działać
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
snevil
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 2
Dołączył: 27-06-2013
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #1
27-06-2013 16:00

Witam gdy chce włączyć gre wyskakuje mi komunikat Program Euro Truck Simulator 2 przestał działać. I mam 2 czynności do wyboru

Wyszukaj rozwaiżanie w trybie online i zamknij porgram lub Zamknij program

Szczegóły problemu

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: eurotrucks2.exe
Wersja aplikacji: 1.0.41627.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 50697006
Nazwa modułu z błędem: eurotrucks2.exe
Wersja modułu z błędem: 1.0.41627.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 50697006
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 0000b0c9
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 0a9e
Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Dodatkowe informacje 3: 0a9e
Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=1...cid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt

Posiadam windows 7 64bit, probowałem odpalać ze zgodnością windowsa xp serwis pack 3 i także nic... mam wielką cheć pograć w tą gre ale niestety nie umiem sobie z tym poradzić może ktoś z was udzieli mi rady?Smile Dziekuje
szybkie cytowanie
_PMA
Administrator
*******
Administrator


Liczba postów: 1,555
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 93
Dostał 1177 podziękowań w 573 postach
Post: #2
27-06-2013 19:12

Takie dane razem z plikiem .crash to możesz przesyłać do supportu SCS, nam on zbyt wiele nie powie. Wrzuć game.log

"Niepodległe kwiaty, niezniszczalny krzyż. Huczą gabinety i imperium drży.
Szydzi z generałów, nie lęka się wojska, nielegalny naród, zakazana Polska!"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2013 19:13 przez _PMA.)
szybkie cytowanie
snevil
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 2
Dołączył: 27-06-2013
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #3
27-06-2013 20:17

to jest to?

Kod:
************ : log created on : Thursday June 27 2013 @ 17:02:44
00:00:00.000 : [sys] running on x86 / Windows XP x64 (version 5.1) / Service Pack 3
00:00:00.000 : [sys] DirectX version : 4.09.00.0904
00:00:00.000 : [cpu] AuthenticAMD [AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+] 2 logical processor(s) at ~2109MHz.
00:00:00.000 : [sys] Using 1 worker thread(s)
00:00:00.000 : [sys] using QPC / HPET timer, frequency 25000000Hz
00:00:00.000 : [mem] physical memory detected (1048575K/988384K)
00:00:00.000 : [mem] virtual memory detected (4194176K/4106652K)
00:00:00.000 : [mem] Trying to allocate memory pool (204800K)
00:00:00.021 : Disabling color wrap as both color strings are empty
00:00:00.078 : [hashfs] base.scs: Mounted and validated, 34277 entries (28CD840231E9DB280BE938A3578CF23BDE9A1640AAEEFDCDB7C6A60414921D4)
00:00:00.121 : [hashfs] def.scs: Mounted and validated, 2292 entries (E4403FBB1F469A48EE481C6F7662804250D734BC595E7AEC40DE6EF16ED845E)
00:00:00.163 : [hashfs] locale.scs: Mounted and validated, 119 entries (0662ED04C47F510D058DE4008523DA815048F89539A14641C5F8700B8F81EDC)
00:00:00.165 : [hashfs] base_cfg.scs: Mounted and validated, 2 entries (BEEED518750918929DC4BAA495359E6A9995042C38A4E0FDF8395DA5F2A5D07)
00:00:00.166 : [ufs] Home directory: 'C:/Users/Grzesiek/Documents/Euro Truck Simulator 2'.
00:00:00.167 : exec /home/config.cfg
00:00:00.167 : [sys] Executing /home/config.cfg ...
00:00:00.167 : uset r_full_resolution_corrections "0"
00:00:00.167 : uset r_force_color_shadowmaps "0"
00:00:00.167 : uset g_hw_info "1"
00:00:00.167 : uset g_cargo_sort "0"
00:00:00.168 : uset g_tooltip_delay "0.4"
00:00:00.168 : uset g_desktop_fadeout "60"
00:00:00.168 : uset r_segment_cache_static_buffers "1"
00:00:00.168 : uset r_segment_cache_behavior "3"
00:00:00.168 : uset r_use_depth_bounds "1"
00:00:00.168 : uset r_show_light_pixel_coverage "0"
00:00:00.168 : uset r_mirror_scale_y "1"
00:00:00.168 : uset r_mirror_scale_x "1"
00:00:00.168 : uset r_scale_y "0.75"
00:00:00.168 : uset r_scale_x "0.75"
00:00:00.168 : uset r_sunshafts "0"
00:00:00.168 : uset r_color_saturation "1.0"
00:00:00.168 : uset r_color_yellow_blue "0.0"
00:00:00.168 : uset r_color_magenta_green "0.0"
00:00:00.168 : uset r_color_cyan_red "0.0"
00:00:00.168 : uset r_color_correction "0"
00:00:00.168 : uset r_dof_filter_size "0.5"
00:00:00.168 : uset r_dof_transition "400.0"
00:00:00.168 : uset r_dof_start "200.0"
00:00:00.168 : uset r_dof "0"
00:00:00.168 : uset r_mlaa_threshold "1.0"
00:00:00.168 : uset r_mlaa "0"
00:00:00.168 : uset r_hdr "0"
00:00:00.168 : uset r_fake_shadows "1"
00:00:00.169 : uset r_sun_shadow_texture_size "2048"
00:00:00.169 : uset r_sun_shadow_quality "0"
00:00:00.169 : uset r_mirror_view_distance "80"
00:00:00.169 : uset r_deferred_mirrors "0"
00:00:00.169 : uset r_deferred "1"
00:00:00.169 : uset r_startup_progress "1"
00:00:00.169 : uset r_setup_done "1"
00:00:00.169 : uset r_gamma "1.0"
00:00:00.169 : uset r_nv_stereo_mode "2"
00:00:00.169 : uset r_no_frame_tracking "0"
00:00:00.169 : uset r_msaa "0"
00:00:00.169 : uset r_fullscreen "1"
00:00:00.169 : uset r_mode "1024x768x32x0"
00:00:00.169 : uset r_path ""
00:00:00.169 : uset r_device "dx9"
00:00:00.169 : uset g_pedestrian "0"
00:00:00.169 : uset g_light_span_factor "0"
00:00:00.169 : uset g_light_distance_factor "0"
00:00:00.169 : uset g_vehicle_flare_lights "0"
00:00:00.169 : uset g_auto_traffic_headlights "0"
00:00:00.169 : uset g_auto_traffic "1"
00:00:00.169 : uset g_kdop_preview "0"
00:00:00.169 : uset g_screenshot_on_bug "0"
00:00:00.169 : uset g_developer "0"
00:00:00.170 : uset g_wc_fps "0.0"
00:00:00.170 : uset g_wc_radius "-1.0"
00:00:00.170 : uset g_flyspeed "100.0"
00:00:00.170 : uset g_news "-1"
00:00:00.170 : uset g_colbox "0"
00:00:00.170 : uset g_radio_mode "1"
00:00:00.170 : uset g_ignore_low_fps "0"
00:00:00.170 : uset g_truck_light_quality "1"
00:00:00.170 : uset g_truck_light_specular "1"
00:00:00.170 : uset g_gfx_all_scales "0"
00:00:00.170 : uset g_gfx_advanced "0"
00:00:00.170 : uset g_gfx_quality "-1"
00:00:00.170 : uset g_menu_aa_limit "8"
00:00:00.170 : uset g_additional_water_fov "20.0f"
00:00:00.170 : uset g_rain_reflect_hookups "0"
00:00:00.170 : uset g_rain_reflect_actor "0"
00:00:00.170 : uset g_rain_reflect_traffic "0"
00:00:00.170 : uset g_rain_reflect_cache "0"
00:00:00.170 : uset g_rain_reflection "0"
00:00:00.170 : uset g_reflection "0"
00:00:00.170 : uset g_grass_density "0"
00:00:00.170 : uset g_veg_detail "0"
00:00:00.171 : uset g_minicon "0"
00:00:00.171 : uset g_console "0"
00:00:00.171 : uset g_texture_usage_stats "0"
00:00:00.171 : uset g_fps "0"
00:00:00.171 : uset g_stream_exts ".ogg;.mp3"
00:00:00.171 : uset r_vsync "1"
00:00:00.171 : uset r_anisotropy_factor "0"
00:00:00.171 : uset r_texture_detail "2"
00:00:00.171 : uset t_averaging_window_length "20"
00:00:00.183 : It looks like the game did crash during last startup, triggering safe mode
00:00:00.184 : [lang] Language autodetection: 415
00:00:00.199 : Selected language: pl_pl
00:00:00.199 : Eurotruck Simulator 2 init ver.1.0.5 (rev. 41627)
00:00:00.200 : [net]  LOG INFO: Started
00:00:00.232 : Setting UI reference mode to: 1440x900...
00:00:00.241 : [gfx] Selected rendering device: dx9
00:00:00.255 : [dx9] NVAPI not detected. (-2)
00:00:00.255 : [dx9] Direct3D9Ex detected.
00:00:00.255 : [dx9] Number of adapters found: 1
00:00:00.677 : [dx9] Adapter #0: Radeon X300/X550/X1050 Series (Microsoft Corporation - WDDM)   / 256 MB (atiumdag.dll, 8.14.10.630, 20090425)


Notatka od _PMA, 27-06-2013 20:25 :

Tak to. Zapoznaj się jeszcze z regulaminem

szybkie cytowanie
Kamil4153
Visca el Barça
*****
Niezły klient


Liczba postów: 53
Dołączył: 06-11-2012
Podziękowań: 118
Dostał 31 podziękowań w 21 postach
Post: #4
27-06-2013 20:25

Logi podajemy w tagach [.code]...[./code] (bez kropek).
Masz może zintegrowaną grafikę? Jeśli tak to pewnie z tego powodu Cię crashuje.

EDIT:

@down chyba masz rację to nie zintegrowana Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2013 20:30 przez Kamil4153.)
szybkie cytowanie
dan966
Trucker
*
Użytkownik


Liczba postów: 117
Dołączył: 12-12-2012
Podziękowań: 2
Dostał 25 podziękowań w 16 postach
Post: #5
27-06-2013 20:27

pewnie chodzi o aktualizacje sterownikow do karty.
szybkie cytowanie
wotek
Scania Swedish Power!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 657
Dołączył: 21-02-2013
Podziękowań: 358
Dostał 324 podziękowań w 236 postach
Post: #6
27-06-2013 20:29

Obawiam się że masz za słabego kompa aczkolwiek ja się na podzespołach nie znam więc koledzy z forum mnie poprawią zapewne

"Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie – przyjdzie i to zrobi."
Stefan
szybkie cytowanie
RadolSzczecin
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 2,796
Dołączył: 18-11-2012
Podziękowań: 23
Dostał 3660 podziękowań w 1067 postach
Post: #7
27-06-2013 20:29

Masz wersje 1.0.5
Zaktualizuj grę do wersji 1.3.1 i potem sprawdź.
Link do strony z patch'em 1.3.1 tutaj:
http://eurotrucksimulator2.com/update.php

EDIT:
Słaby komputer to druga sprawa.
Próbowałeś uruchomić w trybie 'safe mode' wybierajac ten tryb w menu START?

MASZ PROBLEM Z GRĄ/MODAMI ? Podaj .log z gry

W 'Dokumentach' / 'Euro Truck Simulator 2' / plik 'game.log'
Otwórz plik notatnikiem, skopiuj całą zawartość na forum
umieszczając w znacznikach [ code]ZAWARTOŚĆ PLIKU[ /code]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2013 20:32 przez RadolSzczecin.)
szybkie cytowanie
mwl4
vel. mojżesz
*
Użytkownik


Liczba postów: 157
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 4
Dostał 225 podziękowań w 59 postach
Post: #8
27-06-2013 20:39

No chyba nie powiesz że to jest log po tym kiedy gra wywaliła :]

ETS2MP Developer
szybkie cytowanie
wotek
Scania Swedish Power!
*****
Niezły klient


Liczba postów: 657
Dołączył: 21-02-2013
Podziękowań: 358
Dostał 324 podziękowań w 236 postach
Post: #9
27-06-2013 20:43

Ale jemu to się chyba włączyć nie chce, czy nie?

"Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie – przyjdzie i to zrobi."
Stefan
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości