Gra nie chce się włączyc
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wojtuh10
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 3
Dołączył: 27-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #1
31-10-2012 12:49

Czesc wszystkim, ściągnąłem wersję demo przed zakupem pełnej wersji gry ale tu już mam problem. Gra po prostu nie chce się włączyc, tzn. odpalam ją normalnie bądź awaryjnie i jest to samo a mianowicie gra odpala się na 2 sekundy, jest czarny obraz i się wyłącza. Znacie może ten problem?
Od razu podam parametry kompa:
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.120821-1629)
BIOS: BIOS Date: 06/04/08 Ver: 08.00.14
Processor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 6000+, MMX, 3DNow (2 CPUs), ~3.1GHz
Memory: 2048MB RAM
DirectX Version: DirectX 10.0 (4.10.0000.6000)
Karta graf. GeForce GTS 450 1024MB

Z góry dzięki za pomoc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2012 12:52 przez wojtuh10.)
szybkie cytowanie
Se3a
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 65
Dołączył: 27-10-2012
Podziękowań: 22
Dostał 9 podziękowań w 8 postach
Post: #2
31-10-2012 12:57

Z podzespołów wynika że wszystko jest ok.
Polecałbym ci jednak system Windows 7 do nowszych gier, XP może się gryźć.
Spróbuj kliknąć prawym na ikonkę gry i zmienić zgodność na czystą wersję XP bez dodatku Service Pack 3, może to pomoże.

[img]http://host.nfszone.pl/images/19463705126964145459.jpg[/img]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2012 13:31 przez Se3a.)
szybkie cytowanie
wombat
Użytkownik
*****
VIP


Liczba postów: 189
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 1
Dostał 164 podziękowań w 105 postach
Post: #3
31-10-2012 13:13

(31-10-2012 12:57 )Se3a napisał(a):  Spróbuj kliknąć prawym na ikonkę gry i zmienić zgodność na Windows 7, może to pomorze.

Człowieku, co za bzdury wypisujesz? Od kiedy XP ma zgodność z 7? Na głowę upadłeś?

Po drugie, na pomorzu, może ktoś mu pomoże, ale Windows 7 pomorzem nie jest.
szybkie cytowanie
Se3a
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 65
Dołączył: 27-10-2012
Podziękowań: 22
Dostał 9 podziękowań w 8 postach
Post: #4
31-10-2012 13:23

pff, fakt zauważyłeś mój błąd miało być na czyste XP bez dodatku. A ja myślałem o Se7enie, i na szybko tak wyszło, poza tym posprawdzaj czy masz aktualne najnowsze sterowniki do wsparcia procesora graficznego.

[img]http://host.nfszone.pl/images/19463705126964145459.jpg[/img]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2012 13:27 przez Se3a.)
szybkie cytowanie
mbobojar
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 12
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 11
Dostał 1 podziękowań w 1 postach
Post: #5
31-10-2012 13:26

Też coś takiego miałem, po zainstalowaniu z płyty i aktualizacji do 1.1.3, potem odinstalowałem, zainstalowałem demo 1.1.1 i działało. Spróbuj
szybkie cytowanie
wojtuh10
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 3
Dołączył: 27-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #6
31-10-2012 13:40

Ok dzięki, spróbuję poźniej bo muszę spadac na trochę i dam znac jak coś wieczorem, a co do sterowników to mam najnowsze właśnie bo już próbowałem.
szybkie cytowanie
KrystianTraker18
TruckDriver
*
Zbanowany


Liczba postów: 247
Dołączył: 22-10-2012
Podziękowań: 16
Dostał 114 podziękowań w 6 postach
Post: #7
31-10-2012 13:49

Grasz na OpenGl???
szybkie cytowanie
RowGrzesiek25
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 7
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #8
31-10-2012 15:37

witam Smile mam następujący problem Sad Gdy stworze profil kierowcy i wybieram miejsce gdzie rozpocząć to podczas wczytywania gry wyskakuje mi coś takiego jak Program Euro truck Symulator Przestał Działać i wyłącza mi gre. próbowałem już uruchomić z zgodnością i jako Aministrator i nic nie pomogło. bardzo liczę na waszą pomoc. Może już ktoś miał taki problem. Bardzo mi zależy żeby sobie pogram w ten symulator ciężarówek. Z góry dziękuje Smile


PROCESOR: Intel Core 2 Duo CPU T6400 @2.00 GHz 2.00 GHz
RAM: 4,00 GB
KARTA GRAFICZNA: Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
szybkie cytowanie
wojtuh10
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 3
Dołączył: 27-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #9
31-10-2012 16:57

No niestety, zrobiłem to samo, odinstalowałem i zainstalowałem demo 1.1.1. i nadal nie chce się włączyc, a co do OpenGL to nie gram na OGL
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 632
Dołączył: 21-10-2012
Podziękowań: 89
Dostał 72 podziękowań w 67 postach
Post: #10
31-10-2012 20:46

(31-10-2012 15:37 )RowGrzesiek25 napisał(a):  stworze profil kierowcy i wybieram miejsce gdzie rozpocząć to podczas wczytywania gry wyskakuje mi coś takiego jak Program Euro truck Symulator Przestał Działać i wyłącza mi gre.
Usuń cały folder ETS2 w "Moich Dokumentach" i spróbuj jeszcze raz.
szybkie cytowanie
RowGrzesiek25
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 7
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #11
31-10-2012 22:42

ale mam odinstalowac i usunąć czy tylko usunąć ten folder
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 632
Dołączył: 21-10-2012
Podziękowań: 89
Dostał 72 podziękowań w 67 postach
Post: #12
31-10-2012 22:44

Usuń tylko ten folder,podejrzewam że tam może być błąd,a podczas zakładania profilu w grze on stworzy ten folder na nowo (czysty) i wtedy zobaczymy co się będzie działo.
szybkie cytowanie
RowGrzesiek25
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 7
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #13
31-10-2012 22:45

a podaj jakis inny kod aktywacyjny niz ten co mam z oryginału.
szybkie cytowanie
kanar666
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 632
Dołączył: 21-10-2012
Podziękowań: 89
Dostał 72 podziękowań w 67 postach
Post: #14
31-10-2012 22:47

Nie podam ci swojego klucza,skoro masz oryginalną grę to twój klucz musi być dobry.
szybkie cytowanie
RowGrzesiek25
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 7
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #15
31-10-2012 22:48

no oki rozumiem Smile ale dzieje mi sie to samo co przedtem Sad chyba w to nie pogram

i co masz jakis pomysł co z tym problemme zrobić?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2012 23:01 przez RowGrzesiek25.)
szybkie cytowanie
slodki93
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 2
Dołączył: 29-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #16
01-11-2012 02:25

Witam mam win XP gra włącza sie i wyłącza co mam zrobić ;//
kartę graficzna nvidia GeForce 9800GT
1 giga RAM
PROCESOR: Intel Celeron CPU 2.93GHz
szybkie cytowanie
Thombike
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 504
Dołączył: 22-10-2012
Podziękowań: 175
Dostał 242 podziękowań w 125 postach
Post: #17
01-11-2012 09:48

(31-10-2012 15:37 )RowGrzesiek25 napisał(a):  witam Smile mam następujący problem Sad Gdy stworze profil kierowcy i wybieram miejsce gdzie rozpocząć to podczas wczytywania gry wyskakuje mi coś takiego jak Program Euro truck Symulator Przestał Działać i wyłącza mi gre. próbowałem już uruchomić z zgodnością i jako Aministrator i nic nie pomogło. bardzo liczę na waszą pomoc. Może już ktoś miał taki problem. Bardzo mi zależy żeby sobie pogram w ten symulator ciężarówek. Z góry dziękuje Smile


PROCESOR: Intel Core 2 Duo CPU T6400 @2.00 GHz 2.00 GHz
RAM: 4,00 GB
KARTA GRAFICZNA: Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
Bardzo mi przykro ale...nie masz karty graficznej tylko zintegrowaną grafikę na płycie głownej, czyli w chipsecie (dla czepialskich)...nie ma szans na odpalenie ETS2 z tym.

(01-11-2012 02:25 )slodki93 napisał(a):  Witam mam win XP gra włącza sie i wyłącza co mam zrobić ;//
kartę graficzna nvidia GeForce 9800GT
1 giga RAM
PROCESOR: Intel Celeron CPU 2.93GHz

poza grafiką resztę masz do...szukania przyczyny dlaczego nie odpala...nie ma innego wytłumaczenia.
O ile proca jeszcze by dała rade o tyle 1GB ram...jak isę domyslam na kości 633 lub max 800 to chyba za mało by odpalić ETS2. Oczywiście próbować możesz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2012 09:53 przez Thombike.)
szybkie cytowanie
slodki93
Nowy
*
Użytkownik


Liczba postów: 2
Dołączył: 29-10-2012
Podziękowań: 0
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #18
01-11-2012 19:40

(01-11-2012 09:48 )Thombike napisał(a):  
(31-10-2012 15:37 )RowGrzesiek25 napisał(a):  witam Smile mam następujący problem Sad Gdy stworze profil kierowcy i wybieram miejsce gdzie rozpocząć to podczas wczytywania gry wyskakuje mi coś takiego jak Program Euro truck Symulator Przestał Działać i wyłącza mi gre. próbowałem już uruchomić z zgodnością i jako Aministrator i nic nie pomogło. bardzo liczę na waszą pomoc. Może już ktoś miał taki problem. Bardzo mi zależy żeby sobie pogram w ten symulator ciężarówek. Z góry dziękuje Smile


PROCESOR: Intel Core 2 Duo CPU T6400 @2.00 GHz 2.00 GHz
RAM: 4,00 GB
KARTA GRAFICZNA: Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family
Bardzo mi przykro ale...nie masz karty graficznej tylko zintegrowaną grafikę na płycie głownej, czyli w chipsecie (dla czepialskich)...nie ma szans na odpalenie ETS2 z tym.

(01-11-2012 02:25 )slodki93 napisał(a):  Witam mam win XP gra włącza sie i wyłącza co mam zrobić ;//
kartę graficzna nvidia GeForce 9800GT
1 giga RAM
PROCESOR: Intel Celeron CPU 2.93GHz

poza grafiką resztę masz do...szukania przyczyny dlaczego nie odpala...nie ma innego wytłumaczenia.
O ile proca jeszcze by dała rade o tyle 1GB ram...jak isę domyslam na kości 633 lub max 800 to chyba za mało by odpalić ETS2. Oczywiście próbować możesz.

To nie włącze tej gry na zaden sposób?? pomożcie ktoś Sad((
szybkie cytowanie
Thombike
Moderator
******
Moderator


Liczba postów: 504
Dołączył: 22-10-2012
Podziękowań: 175
Dostał 242 podziękowań w 125 postach
Post: #19
02-11-2012 07:22

Słodki...czysto teoretycznie gra powinna ci mimo wszystko odpalić...teoretycznie. jeżeli praktycznie się to nie dzieje to...gra wymaga minimum 2GB RAM i tu naprawdę doszukiwałbym się przyczyny.
szybkie cytowanie
Radoslaw
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 21
Dołączył: 24-10-2012
Podziękowań: 3
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #20
02-11-2012 19:07

Ja mam podobny problem co wy tylko że ja mam 512MB pamięci w kompie i Windows XP i co dalej
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości