Jak zrobić screenshota w ETS2 ?
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
maciej11
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 22
Dołączył: 28-12-2012
Podziękowań: 7
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #1
26-03-2013 20:27

Cześć Smile

Próbowałem robić to Print Screenem, ale nigdzie mi się to nie zapisuje, jak się robi takie screenshoty w ETS2 ?
szybkie cytowanie
Szeryff123
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 709
Dołączył: 22-10-2012
Podziękowań: 169
Dostał 1281 podziękowań w 327 postach
Post: #2
26-03-2013 20:28

Klawiszem F10.

Na pytania związane z Volvem F10 nie odpowiadam!!!
Nie pomagam z konwertem, ze zmodem, z blenderem, ani jakąkolwiek modyfikacją, od tego są poradniki.
szybkie cytowanie
maciej11
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 22
Dołączył: 28-12-2012
Podziękowań: 7
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #3
26-03-2013 20:30

Aha, a potem to zdjęcie znajdę w screenshotach w folderze gry ?
szybkie cytowanie
Szeryff123
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 709
Dołączył: 22-10-2012
Podziękowań: 169
Dostał 1281 podziękowań w 327 postach
Post: #4
26-03-2013 20:31

Znajdziesz je w dokumenty/euro truck simulator 2/screenshots.

Na pytania związane z Volvem F10 nie odpowiadam!!!
Nie pomagam z konwertem, ze zmodem, z blenderem, ani jakąkolwiek modyfikacją, od tego są poradniki.
szybkie cytowanie
 Podziękowali: maciej11
maciej11
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 22
Dołączył: 28-12-2012
Podziękowań: 7
Dostał 0 podziękowań w 0 postach
Post: #5
27-03-2013 16:33

ok dzięki za odpowiedzi Smile
szybkie cytowanie
TheMrKarolus
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 1,119
Dołączył: 28-11-2012
Podziękowań: 329
Dostał 453 podziękowań w 261 postach
Post: #6
27-03-2013 16:48

Jednak ETS robi fatalne screeny.
Jeśli masz grę na Steam to rób lepiej "F12"
szybkie cytowanie
Wilku
Niezły Klient
*****
Niezły klient


Liczba postów: 882
Dołączył: 25-10-2012
Podziękowań: 1323
Dostał 781 podziękowań w 495 postach
Post: #7
27-03-2013 17:15

Lub poprostu Print Screen, potem otwietasz przykładowo painta i wklej. Pojawia się obraz i zapisz Wink

Życie jest bardzo kruche, więc korzystaj z niego póki możesz.

Forum o ATS - Serdecznie zapraszam
szybkie cytowanie
Konradoss16
Łowca radarów
*****
Niezły klient


Liczba postów: 631
Dołączył: 21-10-2012
Podziękowań: 214
Dostał 216 podziękowań w 133 postach
Post: #8
27-03-2013 17:16

(27-03-2013 17:15 )Wilku085 napisał(a):  Lub poprostu Print Screen, potem otwietasz przykładowo painta i wklej. Pojawia się obraz i zapisz Wink

Nie przy grze na pełnym ekranie

Lubię rozwiązywać problemy - Jak ci Euro Truck nie działa to daj zawartość pliku
Dokumenty/Euro Truck Simulator 2/game.log w tagach [ code] i [ /code] oraz opisz problem.
szybkie cytowanie
wombat
Użytkownik
*****
VIP


Liczba postów: 189
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 1
Dostał 164 podziękowań w 105 postach
Post: #9
28-03-2013 11:06

Czemu nie? Wystarczy, że zrobi screenshota, wyłączy grę, odpali program graficzny i zapisze obrazek Big Grin Tak, wiem, że to nie jest najlepsze wyjście, no ale się da Wink
szybkie cytowanie
Keke
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 138
Dołączył: 28-10-2012
Podziękowań: 14
Dostał 26 podziękowań w 23 postach
Post: #10
28-03-2013 11:33

Bo robi screena pulpitu a nie gry, także f10. Klawisz możesz zmienić w opcjach, sterowanie.

Komorowski, człowiek o znamionach prezydenta.
szybkie cytowanie
Szeryff123
No-Life
*
Użytkownik


Liczba postów: 709
Dołączył: 22-10-2012
Podziękowań: 169
Dostał 1281 podziękowań w 327 postach
Post: #11
28-03-2013 12:06

To już lepiej będzie pobrać darmową wersję Frapsa, i nim robić screeny.

Na pytania związane z Volvem F10 nie odpowiadam!!!
Nie pomagam z konwertem, ze zmodem, z blenderem, ani jakąkolwiek modyfikacją, od tego są poradniki.
szybkie cytowanie
adrianiveco
Porcelanowa Lalka
*
Użytkownik


Liczba postów: 120
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 152
Dostał 201 podziękowań w 92 postach
Post: #12
28-03-2013 12:09

ETS2 robi fatalne screeny? http://farm9.staticflickr.com/8096/85819...e373_b.jpg - jedynie obróbka graficzna i dobry serwer hostingu zdjęć, nie wiem co wam się w jakości screenów ETS'a nie podoba...
szybkie cytowanie
Keke
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 138
Dołączył: 28-10-2012
Podziękowań: 14
Dostał 26 podziękowań w 23 postach
Post: #13
28-03-2013 12:17

Otwórz sobie to zdjęcie w fullscreen i powiedz czy jest aż tak ładne jak obraz z gry.

Komorowski, człowiek o znamionach prezydenta.
szybkie cytowanie
 Podziękowali: TheMrKarolus
wombat
Użytkownik
*****
VIP


Liczba postów: 189
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 1
Dostał 164 podziękowań w 105 postach
Post: #14
28-03-2013 12:31

Jak Ci jakość przeszkadza to rób zdjęcia pojedynczo print screenem, zapisuje przecież obraz 1:1 Wink
szybkie cytowanie
abc123
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 56
Dołączył: 04-11-2012
Podziękowań: 8
Dostał 20 podziękowań w 13 postach
Post: #15
28-03-2013 12:42

(28-03-2013 11:33 )Keke napisał(a):  Bo robi screena pulpitu a nie gry, także f10. Klawisz możesz zmienić w opcjach, sterowanie.

Print Screen robi zrzut tego co aktualnie jest na ekranie, więc możesz też robić z gier print screeny, a później minimalizować i zapisywać. Ewentualnie jakaś kombinacja (Shift + Print Scrn lub Ctrl + Print Scrn) robi tylko zrzut aktywnego okna.

Lepiej robić F12 w Steamie.
szybkie cytowanie
Keke
Użytkownik
*
Użytkownik


Liczba postów: 138
Dołączył: 28-10-2012
Podziękowań: 14
Dostał 26 podziękowań w 23 postach
Post: #16
28-03-2013 13:50

Spróbuj zatem zrobić zdjęcie z gry za pomocą prtsc

Komorowski, człowiek o znamionach prezydenta.
szybkie cytowanie
Magneto
Adept
*
Użytkownik


Liczba postów: 58
Dołączył: 23-10-2012
Podziękowań: 40
Dostał 20 podziękowań w 13 postach
Post: #17
28-03-2013 15:07

Poszukajcie programiku FSScreen, co prawda dedykowany do Flight Sima ale robi screeny wszystkiego. Proste jak budowe cepa, bezproblemowe i waży kilka kb.
szybkie cytowanie




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości